Worki „Cooking Bag” z możliwością pasteryzacji
Jeżeli szukają Państwo worków „Cooking Bag”, zapraszamy do sprawdzenia szczegółów oferty naszej firmy. Jesteśmy w stanie wyprodukować tego typu worki, a nawet możemy stworzyć opakowania, które umożliwią przeprowadzenie pasteryzacji w temperaturze 121 stopni Celsjusza. Oferowane przez nas worki „Cooking Bag” mogą być transparentne albo niebieskie. Ta pierwsza opcja to najlepszy wybór, jeśli zależy Państwu na tym, aby zapakowany produkt był dobrze widoczny.
Sprzedawane przez nas worki wykonane są ze specjalnym materiałów (PA/PE), których jedna z głównych właściwości to odporność na działanie wysokich temperatur. Pod wpływem temperatury znacznie przekraczającej 100 stopni Celsjusza opakowania te nie ulegają żadnym zmianom. Ich właściwości i parametry przez cały czas są takie same. Dzięki temu można ich bezpiecznie używać w kontakcie z żywnością.
Czym jeszcze wyróżniają się worki „Cooking Bag”?
Worki „Cooking Bag” oprócz tego, że są odporne na działanie wysokiej temperatury, wyróżniają się także tym, że nie zmieniają swoich właściwości pod wpływem wilgoci. Te obie cechy sprawiają, że idealnie nadają się one do przygotowywania mięs, ryb i warzyw metodą Sous-vide, a także do pasteryzacji oraz sterylizacji w 121 stopniach Celsjusza. Przydatne są one również podczas mrożenia żywności.